AcasăBarbadosBarbados renunță la Regina Elisabeta drept șef de stat

Barbados renunță la Regina Elisabeta drept șef de stat

-

Barbados, o fostă colonie britanică, va renunța săptămâna viitoare să o mai aibă pe Regina Elisabeta drept șef de stat, rupând astfel ultimele legături imperiale cu Marea Britanie, la aproape 400 de ani de la sosirea primei nave englezești pe insula din Caraibe, scrie Reuters.
Barbados consideră înlăturarea Elisabetei a II-a, care este regina Barbadosului și a altor 15 regate, printre care Regatul Unit, Australia, Canada și Jamaica, ca un semn de încredere în forțele proprii și o modalitate de a scăpa, în sfârșit, de demonii istoriei sale coloniale.
„Acesta este finalul exploatării coloniale a minții și a corpului”, a declarat profesorul Sir Hilary Beckles, un istoric din Barbados. El a spus că acesta un moment istoric pentru Barbados, Caraibe și toate societățile postcoloniale.
„Poporul acestei insule a luptat, nu numai pentru libertate și dreptate, ci și pentru a se sustrage tiraniei autorității imperiale și coloniale”, a declarat Beckles, vicecancelar al Universității Indiilor de Vest.
/www.hotnews.ro/

Lasă un răspuns

- Advertisment -

Must Read

50 Tips and Insights About Productivity, Happiness, and Life

0
The model is talking about booking her latest gig, modeling WordPress underwear in the brand latest Perfectly Fit campaign, which was shot by Lachian...